Var finns Ale Raketklubb?

I Ale kommun, Hålanda några mil NO om Göteborg.

Ale Raketklubb startade sommaren 2006. En skara människor med skiftande bakgrund och olika lång erfarenhet, men med ett intresse gemensamt samlades och startade klubben. Nu är vi ett växande gäng grabbar och töser som helt enkelt gillar att tillsammans bygga och skjuta upp modellraketer. Vi lär oss tillsammans och utvecklas genom att sporra varandra.

Vi siktar nu efter vårt första och andra verksamhetsår på nya höjder genom att börja arrangera lite tävlingsverksamhet med modellraketer. Håll dig uppdaterad genom att titta in på hemsidan lite då och då.

Vi kan prata oss varma för fördelarna med vår verksamhet men allt sådant blir bara ord. Har man sett det koncentrerade aniktsuttrycket hos raketflygaren innan lyftet och trycket på startknappen som alltid tycks vara lika hårt och distinkt så vet man att det är på allvar. När sedan lyftet gått bra och raketen försvunnit högt upp i det blå och lämnat en rökrand och en svag doft av något bränt efter sig, så slappnar ansiktet på raketflygaren av i ett mjukt njutande omedvetet smil.

Vecklar dessutom fallskärmen ut sig som den skall och den eget tillverkade projektilen återvänder tryggt och säkert tillbaka till marken finns bara lycka och triumf att spåra i ansiktet hos ägaren.

Den som upplevt detta brukar bara utstöta ett mystiskt ljud som den som lärt sig språket vet betyder: En gång till!

Ale Raketklubbs
stadgar + tillägg (239 kb)

Lockas du att ansluta dig till oss och ansöka om medlemsskap? Klicka då på kontaktknappen här ovan.

Har du någon fråga du vill ha besvarad så tveka inte att ställa den direkt till:
aleraketklubb@tele2.se
(kopiera & klistra in)

Du kan också skicka ett vanligt brev på adress:
Ale Raketklubb
c/o Leif Gardtman
Mickelsdamm 150
44692 Skepplanda
ARK är medlem i:

Medlem 2013:
Vi är en liten mycket lokal grupp som sysslar med att bygga och skjuta upp raketer. Vi rekryterar nya medlemmar av de som kommer förbi och vill vara med. Medlemsavgiften är blygsam och pengarna från våra sponsorer har hittills gått till olika projekt i skolan genom ämnet teknik

Frågor?

Det går också alldeles utmärkt att ställa frågor till oss om raketflygning.